Ocean Friendly Restaurants
Programaren hasiera: Iraunkorra
Ocean Friendly Restaurants (OFR) Europako jatetxe bateko edozein jabek atxiki ditzakeen jarraibide jasangarrien multzoa definitzen duen programa bat da.
Programaren ziurtagiria lortzeko, entitate batek 13 baldintza espezifiko bete behar ditu. Horietatik 8 nahitaezkoak dira parte-hartzaile guztientzat, eta 5 baldintza gehigarri 14 aukerako zerrendatik hauta daitezke.
Formatu honen helburua da programan parte hartzea errazagoa eta erakargarriagoa izatea da, ozeanoa gehiago errespetatzen duen negozio-eredu batera egokitzeko prest dauden jatetxe guztientzat.
Hona hemen irizpide batzuk: tokiko osagaiak, sasoikoak eta ekologikoak erabiltzea, gutxienez aukera begetariano bat eskaintzea eta galtzeko arriskuan dauden espezieak dituen menuko edozein elementu kentzea.
Parte hartzeko urte garaiak:
- Urte guztian
Parte hartzeko denbora:
- Asteburutan - Arratsaldez
- Asteburutan - Goizez
- Astegunetan - Arratsaldez
- Astegunetan - Goizez
Ekintzaren hartzaileak:
- Gizartea orokorrean
Boluntarioen profila:
- 65etik gorakoak
- Gazteak (18-30 urte)
- Pertsona helduak
- Unibertsitarioak
Boluntarioen lanak:
- Barne lanetan laguntza
- Harrera, informazioa eta aholkularitza
- Sentsibilizazioa eta salaketa soziala